Så beställer du en studentskylt via nätet

Det är mycket som ska ordnas inför försommarens stora fest, men att beställa en studentskylt är nog den minst tidskrävande uppgiften.

Idag går det nämligen att sköta hela beställningen på nätet och få skylten levererad hem till dörren.

Här ska vi berätta hur du gör.

Flera olika leverantörer att välja mellan

Det råder ingen brist på leverantörer av studentskyltar på nätet, men de kan både variera i pris och vad de erbjuder för designmöjligheter, material och leveranssätt. Börja med att gå till exempel Sommarjobb.me som har flera olika leverantörer.

I grunden fungerar de dock på samma sätt:

  • Du laddar upp den bild du önskar på studentskylten via leverantörens hemsida
  • Väljer design från en mall eller designa själv
  • Gör tillval, såsom pappersmaterial

Eftersom leverantörerna är väl medvetna om i vilket land vi befinner oss så erbjuder många en regntålig skylt som standard. Det förekommer till och med att en regnkappa ingår!

Pappers- eller digitalfoto

Det lilla arbete som du själv behöver lägga ner för att skapa en studentskylt, är ett angenämt sådant – nämligen att välja det fotografi som ska pryda studentplakatet.

Om det är ett pappersfoto du vill använda blir det förstås krångligare att beställa studentskylten över nätet, såvida du inte har digitaliserat fotot på egen hand.

Det finns dock leverantörer på nätet som även tar emot pappersfotografier, så om du vill använda ett sådant och inte har möjlighet att själv digitalisera fotot bör du leta efter företag som erbjuder den tjänsten.

Leverans hem till dörren

Olika leverantörer har olika leveransalternativ, och med vanlig postgång tar det mellan 3 och 4 dagar.

Det mest bekväma alternativet är förstås dock att välja hemleverans, vilket många företag erbjuder genom exempelvis DHL eller Postnord.

Slipp stressen – beställ din studentskylt på nätet

Det tar vanligtvis inte mer än några dagar att tillverka en studentskylt, men det kan vara smart att göra det i god tid innan studenten, då trycket blir stort när det närmar sig.

Skulle du trots allt vara sent ute, så är den bästa chansen att få tillverkat din studentskylt i tid inte att springa runt bland stadens fotobutiker, utan att istället välja något av alla de alternativ som finns på nätet.

Då får du dessutom större möjligheter att själv anpassa skyltens design precis som du vill ha den.

Sjung om studentens lyckliga dag!

 

Konferens är den perfekta formen för att kombinera nytta med nöje

De flesta verksamheter väljer att förlägga en konferens då och då för
att ta itu med saker som man behöver klara av och som underlättas av en
avskiljd miljö, och/eller för att svetsa samman gruppen genom att umgås
intensivt och få chans att ta del av nöjen på ett annat sätt än man kan
till vardags på jobbet. Man kan också märka att utbudet av alternativ
för konferens blivit allt större under senare år – eller åtminstone att
det blivit lättare än tidigare att orientera sig på marknaden för de som
anordnar konferens.

Man ser nämligen att allt fler påhittiga och speciella upplägg
genomförs, och det beror troligen på att man genom nätet kunnat hitta
upplägg som tidigare varit svåra att söka sig fram till, samtidigt som
det blir lättare att hitta fördelaktiga priser och därmed även att kunna
få mer avancerat innehåll på en konferens utan att spräcka budgeten. På
så vis ökar ju rimligen även konkurrensen och priskriget bland de som
erbjuder konferenser, och vi kan nog räkna med att även i framtiden
kunna se allt fler och bättre konferenser till bra priser.

Få rätt hjälp med trycksaker för ditt företag till ett bra pris

Trycksaker i dess olika former är bland det viktigaste för ett företags marknadsföringsmaterial utanför den digitala världen. Även om digital marknadsföring på webben och andra medier går starkt framåt och tar marknadsandelar från mer traditionella sätt att göra reklam så finns det fortfarande behov av att kunna visa upp sig även utanför webben. Att t ex trycka visitkort eller trycka julkort kan vara guld värt för ett företags möjlighet att bibehålla kommunikation med nyckelpartners samt stanna kvar i kunders medvetande.

Till exempel kan det vara bra för målare att ha material för att få in fler offert för måleri.  Att hitta nya kunder måste få kosta pengar, annars är risken stor att man står utan jobb.

När det kommer till att hitta ett tryckeri för att genomföra själva tryckandet av sitt marknadsföringsmaterial så finns det en uppsjö av leverantörer att välja mellan i Sveriges alla hörn. Det kan därför vara en god idé att ta hjälp av en webbtjänst där man beskriver sitt behov och kan få prisförslag från flera tryckerier.

Innan du börjar spara – jämför sparkonto

Ganska länge så har jag sparat i ett vanligt sparkonto på min vanliga bank, ca en tusenlapp i månaden. Nu har jag dock bestämt mig för att flytta mitt sparkapital till ett sparkonto med betydligt högre avkastning. Jag började undersöka saken och hittade flera sidor på nätet där man kan jämföra sparkonton för att hitta den bästa räntan och villkoren. Skillnaden är ganska stor faktiskt, det finns faktiskt sparkonto med upp till 10% ränta (ganska svårt att uppnå, och kräver att man låter pengarna ligga länge, men ändå). Vet faktiskt inte varför jag aldrig gjort det här förut, jag hade säkerligen haft ett sparkapital som varit tio tusentals kronor mer än idag. I och med internet är det också så enkelt att ta sig tid tills man hittar det bästa sparkontot. För min del blev det 4Spar som iofs inte har statlig insättningsgaranti men där räntan kan bli riktigt hög!

Ta dig tid att hitta det rätta lånet

Är det nån gång man inte ska ha för bråttom är det när man skall teckna nya lån. Vare sig det gäller stora lån som bostadslån eller mindre lån t ex ett billån för ett bilköp eller kanske ett privatlån för en köksrenovering.

Vad är det då man ska tänka på förutom att försöka hitta lån till låg ränta?

Självklart bör du i första hand fundera på om du behöver det du ska ta lån för, är det lyxkonsumtion eller finns det ett reellt behov? Sen skall du fundera på hur mycket du behöver låna och hur mycket du har råd att betala för lånet i månaden eller kvartalet. Har du redan en del sparade pengar så kan ett JAK-lån vara en god idé. Lånet hos JAK-banken fungerar lite annorlunda där du även måste spara varje månad, du betalar dock ingen ränta på lånet men däremot en administrationsavgift. Här kan du läsa mer om JAK.

Festivalsommar på gång

Nu när sommaren äntligen har landat så närmar sig de stora festivalerna med stormsteg. Som de flesta vet så har vi ju tappat några tongivande detta år framförallt då Peace and love, riktigt tråkigt för festivalen som för bara ett år sedan var Sveriges största. I år ska det bli intressant vad som händer med Hultsfred…kommer det ens bli någon festivalkänsla? Hultsfredkänsla kommer det definitivt inte bli åtminstone. Som vanligt ser man framförallt fram emot Way Out West och Music and Arts. De levererar varje år och verkar inte lida av falnande biljettintresse…kvalitetsfestivaler helt enkelt.

Arbetardagen

Igår var det en röd dag i flera bemärkelser. Jag tycker det är extremt charmigt med första maj, även om tågen kanske inte riktigt pyr av samma glöd som de gjorde t ex under 30-talet i Ådalen så finns det ändå något där som förenar och förbrödrar och försystrar. Sverige idag är ett av de mest nyliberala länderna i Europa, snabbare har nog aldrig ett välfärdssystem sålts ut till förmån för ”fri vilja”. I bakvattnet sjuder missnöjet och partier plockar enkla gratispoäng hos de som drabbas negativt av att klyftorna mellan rik och fattig ökar. Svenska fackförbund känns mossiga och arbetarklassen verkar bli ett mer och mer förlegat begrepp i vår digitala tidsålder. Då är det ändå skönt att se att många fortfarande samlas den här dagen för att visa att det finns ett annat Sverige.

Vissa blir upprörda för ”nya påhitt” som egentligen funnits hur länge som helst

Läste häromdagen att Isabella Löwengrip rasar mot ”hen-toaletter” och omklädningsrum avsett för de som inte känner sig bekväma med att byta om i varken omklädningsrum för herrar eller damer. Kanske känner Isabella att hennes ”kvinnlighet” är hotad, hon har ju en fabless för att påpeka att vissa saker är typiskt kvinnliga och vissa manliga, t ex färger. Det roliga är ju (precis som Camille Trombetti säger) att unisex eller gemensamma utrymmen för både kvinnor och män (eller de som känner en annan könsidentitet) har ju funnits i evigheter.

Det vore spännande att se Isabella Löwengrip starta en butik där allt är indelat i efter vad hon anser är manligt och kvinnligt. Tokroligt.